Future exhibition: New Design by Old Friends

A big thank you! Aan alle designers en partners die Kazerne – Home of Design – vanaf dag één mede mogelijk maken. De nieuwe tentoonstelling die op zaterdag 20 oktober geopend wordt en tijdens de Dutch Design Week 2018 te zien is, is nog volop in ontwikkeling. Rondom het thema ‘New Design by Old Friends’ kunnen we de eerste deelnemers aankondigen die recent werk zullen tonen: Joost van Bleiswijk, Léa Mazy, Modular, Ontwerpduo & Cleary Led en Lucas&Lucas hacking Ikea.
We zijn er ook trots op om de Nederlandse premiere van de installatie SOFTWEAR van Google en Lidewij Edelkoort, in samenwerking met Kiki van Eijk, te kunnen tonen.

UNDER CONSTRUCTION

20 oktober 2018 — Lente 2019

Curator
Annemoon Geurts

Home of design

Aan het einde van 2018 komt Kazerne tot volle wasdom als home of design. Met de opening van het gerenoveerde Kazerne gebouw wordt het concept dan uitgebreid met  1.000 m2 extra expositieruimte, met daarin acht hotelkamers, waar je slaapt in de expositie, twee extra multifunctionele ruimtes, een tweede restaurant en een creatieve sociëteit. Een uniek cultureel/hospitality concept dat samen met vele partners tot stand kwam.

Google, Edelkoort & van Eijk

Al in 1998 voorzag Lidewij Edelkoort de versmelting van technologie met het alledaagse. Twintig jaar later ontwikkelde zij samen met Google de installatie Softwear, een onderzoek naar de integratie van Google’s hardware producten binnen het hedendaagse sociaal-culturele landschap. Kiki van Eijk gaf vorm aan unieke wandkleden die het fenomeen Softwear onderstrepen. Lidewij Edelkoort stelde eerder de Kazerne tentoonstelling OPEN ENDED samen. Kiki van Eijk toonde regelmatig haar werk in Kazerne; al sinds de allereerste Eat Drink Design pop-up in 2006.

Annemoon Geurts (Founder & Creative Director): “Al sinds de allereerste pop-up pilots van Eat Drink Design tijdens de Dutch Design Week onderkennen vele designtalenten en partners het gedeelde belang van een gastvrije designhub. Zonder hun wisdom, work or wealth was Kazerne een droom gebleven. Met deze expositie willen we iedereen bedanken die het concept de afgelopen 11 jaren heeft gesteund. Dankzij onze partners kan iedereen vanaf het einde van dit jaar zelfs 24/7 de vele betekenissen van design beleven. Tegelijkertijd vieren we de wereldwijde impact van design met een link naar de regio.”

Catching up with old friends

De tentoonstelling is nog volop in ontwikkeling, maar wat de bezoeker zoals vanouds mag verwachten is recent werk van gevestigde en startende designers in een museale omgeving door het hele pand. Met de mogelijkheid te genieten van een hapje en een drankje natuurlijk. Om een paar namen uit te lichten: Ontwerpduo toont een vanuit Kazerne Lab en samen met Cleary LED ontwikkelde lichtinstallatie, Mosa een nieuwe collectie tegels, Joost van Bleiswijk zijn speciaal voor de binnentuin ontwikkelde Protopunk buitenkeuken, Aleksandra Gaca een nieuwe collectie akoestisch textiel, Modular een nieuwe lichtlijn en Kazerne Young’s Léa Mazy haar Design Academy Graduation project Fatigue.

Sneak preview

Tijdens de Dutch Design Week van 20 t/m 28 oktober zijn er als vanouds tal van extra activiteiten. Stay tuned voor meer.

FEATURING: Aart van Asseldonk & Leenders Haarden, Joost van Bleiswijk, Contempo Gallery, Daphna Laurens, Lidewij Edelkoort & Kiki van Eijk for Google, Kazerne Young, Maarten Kolk & Guus Kusters, Lensvelt, Lucas&Lucas, Léa Mazy, Ontwerpduo & Cleary Led, Mosa, Modular

Thanks

Arpa, Brabant C, Cultuur Eindhoven, Dornbracht, Driven by Design, Duravit, Van Helmond Architecten, Jasno, Leeuwerik Plaatmateriaal, Provincie Noord-Brabant, Not Only White, Gert Staal, Vescom.