NEW ICONS - Rietveld now

24 Jun. 2017 — 07 Nov. 2017

Wie zijn de designvernieuwers anno 2017? Als Rietveld nog leefde, wat zou hij dan nu maken? Zou hij Maarten Baas heten? Dave Hakkens, Jalila Essaïdi, Jella Lena van Eck of anders?

In 2017 viert Nederland onder de noemer Mondriaan tot Dutch Design het honderdste geboortejaar van De Stijl. Met de expositie New Icons – Rietveld Now sluit de Kazerne aan op dit themajaar. De belangstelling van het podium voor design gaat voorbij aan de kenmerkende combinatie van rechte lijnen en primaire kleuren van De Stijl. Het werk dat wordt getoond sluit aan bij de drijfveren van de toenmalige avant-garde: het doen versmelten van vorm en functie, en vooral de zoektocht naar een universele beeldende taal die recht doet aan de nieuwe tijd. Met designers en publiek poogt de Kazerne de tijdgeest te doorgronden en te voorspellen welke designers en labels de tand des tijds zullen doorstaan.

Come to eat, drink and get inspired!
Loop binnen om de expo te bekijken of reserveer nu alvast voor een lunch, borrel of diner. Nieuwsgierig naar de betekenis van design? Kijk in de agenda voor inspirerende events!

FEATURING Atelier NL (t.e.), Maarten Baas (Lensvelt), Joost van Bleiswijk, David Derksen, Studio Drift, Jella Lena van Eck, Kiki van Eijk, Piet Hein Eek (Social Label), Jalila Essaïdi, Dave Hakkens, Arne Hendriks, Chris Kabel & St. Joris (Label/Breed), Christien Meindertsma & Enkev (Label/Breed), Bertjan Pot (Weltevree), VANTOT (Envisions), Emma Verhoeven, Edwin Vollebergh (Social Label), Marcel Wanders (Moooi)

CREATIVE DIRECTOR Annemoon Geurts

THANKS Ruud Balk fotografie, Cultuur Eindhoven, EHV365, Gemeente Eindhoven, Lucas&Lucas, Jonathan Marks, Moon/en/co, Gert Staal, Studio Jeroen Wand, Hanneke Wiersma


Datum: 24 Jun. 2017 — 07 Nov. 2017